Oxford Research söker svenska praktikanter inför hösten 2009

Vem är vi?

Oxford Research är ett skandinaviskt konsultföretag som arbetar både mot den nordiska och europeiska marknaden. Vi är specialister inom samhällspolitiska analyser, utvärderingar och strategier med fokus på två breda områden:

  • Näringslivs- och regionalutveckling
  • Välfärd (utbildning, arbetsmarknad, omsorg och hälsa etc)

Vi arbetar tvärvetenskapligt och kombinerar tre kompetenser: akademisk kunskap och metod, strategisk förståelse, samt förmågan att kommunicera på ett effektivt och tydligt sätt. Våra kunder finns inom den offentliga sektorn på kommunal, regional, nationell, nordisk och europeisk nivå.

Vad innebär praktik hos oss?

Om du som student söker en spännande, lärorik och utmanande praktik, så är Oxford Research ett företag för dig. Vi söker inför höstterminen 2009 svenska praktikanter till vår svenska avdelning på vårt huvudkontor i Köpenhamn. Vi söker dig som har stort intresse för samhällsutveckling, har god analytisk och metodisk förmåga, samt är en öppen person. Som praktikant får du arbeta i en dynamisk arbetsmiljö med många studierelevanta arbetsuppgifter.

Du kommer bl.a. att arbeta med: informationssökning, datainsamling, telefonintervjuer, databehandling och analys, samt ta fram skriftliga underlag till rapporter.

Önskad ansökningsprofil

  • Du studerar på avancerad nivå (t.ex. inom statsvetenskap, ekonomi, sociologi, samhällsgeografi, juridik, media och kommunikationsvetenskap)
  • Du kan som utgångspunkt praktisera hos oss under hela höstterminen 2009 från mitten av augusti till mitten av januari (ca 5 månad)
  • Du är utåtriktat, social och ansvarstagande
  • Du har insikt i och stort intresse för något av våra två fokusområden
  • Du kan efter vägledning arbeta självständigt med research och analys
  • Du är mycket bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt både på svenska och engelska, samt har bra förståelse för danska.

För mer information besök gärna vår hemsida: www.oxfordresearch.se

Ett kort och koncist personligt brev (max en A4-sida) och CV skickas till office@oxfordresearch.dk och märks med ”Svensk praktikant i Oxford Research”. Deadline för ansökan är 17 april. Intervjuer kommer att äga rum kort därefter.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Chefsanalytiker Thomas Brunk på telefon: +45 33 69 13 21 eller e-post: tbr@oxfordresearch.se