Rädda Barnens lokalförening i Lund söker en praktikant till hösten 2009

Är du intresserad av barnrättsfrågor och brinner för att arbeta med ungas rättigheter i Lund? Vill du lära dig mer om hur frivilligorganisationer fungerar? Då kanske du skulle vilja praktisera hos oss!

Som praktikant tar du ett stort ansvar inom vår lokalförening. Du bemannar vår expedition och sköter den löpande administrativa verksamheten så som att svara i telefon och på inkommande e-post, stödja projektgrupper och ha kontakt med medlemmar. Du hjälper till med inköp och förberedelser av möten och seminarier med mera.

Under våren 2008 startade vi upp ett nytt projekt med fokus på nyanlända invandrartjejer. Som praktikant kommer du att stödja och utveckla detta projekt vidare och vi ser därför gärna att du har ett intresse av flyktingfrågor, tjejgrupper/samtalsgrupper eller liknande.

Under praktikperioden får du god inblick och kunskap i Rädda Barnen som organisation, på en lokal, regional och nationell nivå, med möjlighet att delta i Rädda Barnens utbildningar. Du får en bra överblick av lokalföreningens arbete genom att ha kontakt med styrelsen, projektgrupper och medlemmar.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är ett par terminer in på din högskoleutbildning. Du ska ha ett engagemang för barns rättigheter och vilja öka din kunskap inom ämnet, samt ett intresse för Rädda Barnen som organisation. Praktikplatsen kräver att du arbetar självständigt, är initiativtagande och bra på att möta människor.

Praktiken är oavlönad och omfattar 50 % (20 timmar i veckan). Vi ser gärna att du finns på Rädda Barnen under eftermiddagarna, men tiderna kan diskuteras då det kan kombineras med studier eller deltidsarbete.

Praktikperiod
september 2009 – januari 2010

Ansökan
Ansökan skall innehålla ett personligt brev samt CV och skickas via e-post till: lund.lf@rb.se. Sista ansökningsdag är den 6 maj.

Om du har frågor – kontakta vår expedition.
Besöksadress: Magle Lilla Kyrkogata 2b
Telefon: 046-12 32 79
E-post: lund.lf@rb.se

Vi ser fram emot din ansökan!