Praktikplats i Tokyo

Praktikplats i Tokyo

Praktikplats på Exportrådet i Tokyo 2009 / 2010Exportrådet har sedan flera år tillbaka erbjudit en plats som praktikant på kontoret i Tokyo. Platsen ger dig en fantastisk chans att skaffa egen erfarenhet inom internationella affärer och att förbättra dina färdigheter i japanska.

Perioden löper över ett år från september. Sista ansökningsdag för perioden 2009 / 2010 är den 29:e mars 2009.

Vi söker en ung person med ett brinnande intresse för affärer och internationell handel. Platsen är anpassad för en högskolestuderande med inriktning på ekonomi, handel eller teknik. Du talar japanska åtminstone på vardagsnivå, och vi ser gärna att du i någon mån kan läsa och skriva språket. Dessutom behärskar du engelska obehindrat.

I praktikuppgifterna ingår att besvara handelsrelaterade förfrågningar från svenska och japanska företag samt att delta i några av våra handelsfrämjande projekt. Målsättningen är också att du ska få prova på alla olika delar av vår verksamhet.

För praktikplatsen, som inte innebär en anställning hos Exportrådet, utgår ingen lön i vanlig mening, däremot en ersättning för delar av levnadsomkostnader.

Klicka här för mer information om tjänsten