Praktikplats vid Exportrådets Brysselkontor hösten 2009

Praktikplats vid Exportrådets Brysselkontor hösten 2009

Allmänt om Exportrådet och verksamheten i Bryssel

Exportrådet är en resurs för alla svenska företag som vill göra internationella affärer. Våra tjänster syftar till att etablera och utveckla svenska företag och dess produkter, tjänster och idéer på nya marknader. Vi har lång erfarenhet av internationell affärsutveckling och finns på plats i mer än 50 länder med ca 500 anställda. Exportrådets verksamhet finansieras av staten och näringslivet gemensamt.

Exportrådets kontor i Bryssel har två olika erbjudanden. Dels hjälper vi svenska företag att etablera sig, eller växa, på Belgien- och Luxemburgmarknaden – Sveriges åttonde största exportmarknad. Dessutom har vi EU Affairs-konsulter som ger stöd till svenska företag med EU-relaterade frågor, såsom EU-finansierade projekt och upphandlingar, samt policybevakning och påverkan.

Vad kommer du att göra som praktikant hos oss?

Vi söker en praktikant för höstterminen för Belgien & Luxemburg-frågor. Som praktikant kommer du att ha löpande uppgifter inom respektive arbetsområde, såsom att besvara förfrågningar från svenska företag, research för olika projekt, nyhetsbevakning, samt diverse administrativa uppgifter.

Vilka behörighetskrav ställer vi?

Du är i slutet av din utbildning (ekonomi, statsvetenskap, teknisk utbildning). God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav och vi ser gärna också att du har goda franska språkkunskaper. Kompetens om Belgien och EU-institutionerna är meriterande. Du bör ha goda kunskaper i MS Office, i synnerhet PowerPoint. För att passa in i vårt lag bör du som person vara utåtriktad, ha god analys- och organisationsförmåga, och självförtroende. Att du är intresserad av svenskt företagande och svensk export förutsätter vi.

Övrig information

Praktikplatsen varar 5-6 månader, med start i augusti.

Ansökan

För mer information, kontakta Mathilde Wehlén, +32 2 213 83 62. Ansökan (CV och personligt brev) skickas till mathilde.wehlen@swedishtrade.se. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 22 maj.