Praktisera på Sveriges ambassad i Lusaka

Sveriges ambassad i Lusaka, Zambia, erbjuder under vårterminen 2010 en praktikplats inom områdena politik/ekonomi/utvecklingssamarbete/handel/administration.
Ambassaden är Sveriges näst största i Afrika och har ett 40-tal anställda, varav sexton är utsända från Sverige. Fokus i Sveriges relationer med Zambia är det omfattande utvecklingssamarbetet, där även HIV/Aids-teamet som täcker hela Afrika är stationerat.
Som praktikant får du en god bild av arbetet inom den svenska utrikesförvaltningen. Arbetet omfattar såväl politisk som ekonomisk rapportering, hantering av utvecklingssamarbetet, administration och projekt som service till allmänhet och kontakter med det zambiska samhället

Kvalifikationer
Ambassaden söker en praktikant med genuint intresse för Afrika, god analytisk förmåga och en fallenhet för att uttrycka sig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.
Allmänna villkor:
För praktik vid utlandsmyndighet i Lusaka krävs att ett universitet eller en högskola agerar huvudman. Praktikperioden ska ingå i ordinarie utbildning och vara studiemedelsgrundande. Praktiken är oavlönad, ambassaden har ingen möjlighet att finansiera resa till/från Zambia. Vad gäller boende erbjuder ambassaden hjälp att förmedla kontakter till uthyrare.
Sökande till praktikplatsen ska vara flytande i engelska i såväl tal som skrift och gärna ha erfarenhet av att studera/bo i utlandet. Svenskt medborgarskap fordras. Körkort erfordras.

Sista ansökningsdag: 2009-10-31

Kontaktuppgifter
Elham Pourazar
Praktikant, Svenska ambassaden Lusaka