Internationell praktik inom marknadsföring och försäljning

Information om oss: Nal von Minden är ett ungt och dynamiskt företag som distribuerar diagnostiska snabbtester för professionell användning i hela Europa. Vårt mål är att bli marknadsledande på diagnostiska produkter, något vi jobbar på att uppnå genom strategiska allianser med utvalda partners.

Nal von Minden’s huvudkontor ligger i Regensburg, Tyskland, men den skandinaviska marknad- och försäljningsavdelningen, sköts tillsammans med beneluxländernas marknads- och försäljningsavdelning från Haag i Nederländerna, där praktiktjänsten kommer äga rum. Våra marknads- och försäljningsteam består för närvarande av unga och entusiastiska medarbetare från flera delar av Europa och med en medelålder på ca 25 år.

Beskrivning av praktiken: Under praktikperioden kommer du att integreras i vårt internationella marknadsförings- och försäljningsteam och arbeta tillsammans med omkring fem kollegor. Dina uppgifter kommer inkludera marknadsanalyser, konkurrensstrategier, förberednig av marknadsföringsmaterial, planering och utförande av marknadsaktiviteter, telemarketing, användande av customer relationship management (CRM) och programvara för handelsvaror.

Som praktikant kommer du få en inblick i marknadsföringens och försäljningens alla aspekter; från planering av introduktion av en ny produkt på marknaden, till produktledning, utförande av den faktiska säljprocessen och key account management. Du kommer också lära dig om framväxande teknologier och nya tillvägagångssätt för att marknadsföra högteknologiska produkter samtidigt som du kommer få chansen att direkt påverka marknadsstrategin för den skandinaviska marknaden.

Praktikantens kvalifikationer: Då vårt mål är att jobba med medarbetare med svenska som modersmål önskar vi sökande från Sverige. Kandidaten måste vara flytande i engelska eller tyska då dessa är våra företagsspråk. Sökande bör studera eller tidigare ha studerat vid universitet eller på högskola och studier med inriktning mot ekonomi och marknadsföring prioriteras.

Varaktighet: Praktikperioden startar i januari 2011. Vanligtvis erbjuder vi praktikplats under en 6-månaders period, men vi kan också vara flexibla gällande varaktigheten.

Kompensation: Den månatliga kompensationen är 300 Euro + 300 Euro framgångsbaserad bonus.

Ansökan: För att ansöka, skicka CV och ansökningsbrev på engelska och foto per E-mail eller post till addressen nedan. Sista ansökningsdatum är den 30:e November 2010. För mer information om positionen, kontakta oss gärna.

Johanna Wåhlin

Marketing and Sales Scandinavia

nal von minden
Laan van waalhaven 305
2497 GL Den Haag, The Netherlands

Tel.: 020-79 09 06
Fax: 020-79 82 92
E-mail: j.wahlin@nal-vonminden.com