Kommunikationskonsultföretaget Grayling erbjuder praktikplats till talangfull student

Till vårt Göteborgskontor söker vi en driven praktikant med utbildningsbakgrund inom ekonomi, marknadsföring, statsvetenskap, journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap.

Om företaget

Grayling är en av Sveriges ledande PR-byråer och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.  Globalt är Grayling ett av världens största PR-konsultföretag med 900 konsulter på 70 kontor runtom i världen.

Vi arbetar med att bygga varumärken, påverka opinion och driva försäljning med hjälp av starka och kreativa idéer. Verksamheten handlar om förståelse för trender och kreativitet i kommunikation samt att ha tillgång till de bästa och smartaste talangerna i vår bransch.  Vi ser till att våra kunder är redo för dagens och morgondagens utmaningar gällande affärskommunikation. För mer information se www.grayling.se

Praktikens innehåll

Som praktikant erbjuder vi dig en utmanande miljö där du ganska omgående kommer att få stort eget ansvar. Det kräver att du är lättlärd, van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Du kommer att få pröva på konsultrollen i projekt för såväl stora och välkända företag eller organisationer som för små och okända vilket gör att du snabbt får erfarenhet av flera olika branscher.

Arbetsuppgifterna kommer att variera och exempelvis bestå av journalistkontakter, kundbesök, research, analys och textproduktion. Du kommer också att få ta hand om en del administration på kontoret. Praktiken är oavlönad men målet är att du vid praktikperiodens slut ska ha uppnått färdigheter inom konsultrollens alla delar och ha goda möjligheter på arbetsmarknaden.

Vem söker vi?

Vårt arbete handlar om kommunikation och för att lyckas hos oss krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska. Andra egenskaper av stor betydelse är analytiskt tänkande, drivkraft, noggrannhet och social kompetens. Ett krav är att du kan använda Powerpoint, Word och Excel.

När?

Vårterminen 2011.

Hur?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till olof.belfrage@grayling.com Frågor om praktiktjänsten besvaras av kontorschef Olof Belfrage, tel 031-7013008 eller 0704-931916.