Inremarknadsgruppen på Utrikesdepartementet söker nu två praktikanter för hösten 2011.

Vill du vara med och förbättra den fria rörligheten inom EU för företagare och konsumenter?

Inremarknadsgruppen på Utrikesdepartementet söker nu två praktikanter för hösten 2011.

Inremarknadsgruppen arbetar med att inom Regeringskansliet samordna Sveriges politik i frågor som syftar till att skapa en effektiv inre marknad med fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital. Vi arbetar för en öppen handel, undanröjande av handelshinder och förstärkt konkurrens i företagens och konsumenternas intresse. Verksamheten tillhör handelsministerns ansvarsområde inom regeringen.

Under hösten kommer våra praktikanter att få följa arbetet inom vårt politik-område vilket bl.a. innebär utformningen av framtidens inre marknad, pågående lagstiftningsarbete och att följa mål i EU domstolen. Våra praktikanter får även en god insyn i och förståelse för arbetet i Regeringskansliet.

Vi söker dig som är i slutet av juristutbildningen, med ett intresse för den EU-rätt som är relaterad till den inre marknaden och som vill omsätta kunskaper i praktiken. Du ska kunna ta egna initiativ och ha förmågan att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du är flexibel då vårt arbete håller ett högt tempo med stor variation på situationer och uppgifter. Vi hoppas även att du kommunicerar väl i tal och skrift.

Krav för praktik är att du ska vara inskriven vid universitet/högskola. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen där du läser intyga att praktiken är relevant för din utbildningsinriktning. Praktikperioden motsvarar en universitetstermin om 20 veckor under hösten 2011 och sker på heltid. Ekonomisk ersättning utgår inte. Ansökningsbrev och CV med referenser skickas till kerstin.aberg@foreign.ministry.se senast den 20 maj, 2011.
Mer information om oss finns på www.regeringen.se/inremarknaden

Välkommen med din ansökan!