Praktik på Exportrådet i Australien

Praktik på Exportrådet i Australien

Exportrådet: Exportrådet i Australien utför i princip alla tjänster som syftar till att etablera och utveckla ett företag och dess produkter, tjänster och idéer på den australiensiska marknaden. Inom Exportinformation, som är statligt finansierad, informerar vi svenska företag om den australiensiska marknaden. Vi arbetar även med Exportfrämjande projekt, där vi inom utvalda branscher genomför större projekt. Inom Exportkonsulting gör vi förutsättningsanalyser, marknadsplaner, konkurrentanalyser och produktanpassningar på uppdrag av enskilda svenska företag. Exportrådet i Australien har idag sex anställda och kontoret ligger i Sydney. Totalt har Exportrådet mer än 500 anställda i 55 länder.

Praktiken: Den praktikant vi söker kommer främst att arbeta inom Exportinformation. Efter en introduktion i verksamheten deltar praktikanten under handledning i det dagliga arbetet. I praktikuppgifterna ingår att besvara handelsrelaterade förfrågningar från svenska och australiensiska företag. Dessutom deltar du i några av våra handelsfrämjande projekt samt konsultprojekt. För praktikplatsen, som inte innebär en anställning hos Exportrådet, utgår ingen lön. Du måste dessutom vara inskriven vid en svensk institution under praktikperioden och vi ser gärna att du kan tillgodoräkna dig praktiken inom din utbildning då du själv måste finansiera samtliga kostnader med hjälp av CSN-stöd, stipendier eller på annat sätt.

Behörighetskrav: Studerande som har avslutat alt. befinner sig i slutet av sin utbildning till pol mag., civilekonom och/eller civilingenjör Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift Mycket goda kunskaper i engelska Meriterande kvalifikationer: Goda kunskaper i MS Office, framför allt Power Point Tidigare utlandserfarenhet Erfarenhet av Australien och den australiensiska marknaden Praktikperiod: augusti – december 2009

Övrigt: Besök gärna http://www.swedishtrade.se/ och www.swedishtrade.se/australien för mer information Ansökan och frågor: Fyll i ansökningsformuläret: http://stc.mirakel.se/FormTemplateFiles/Form_KA_SE.aspx?mars:FormID=218 Bifoga CV och personligt brev på engelska

Eventuella frågor besvaras av Lina Jansson på e-postadress lina.jansson@swedishtrade.se Skicka gärna in ditt CV i så god tid som möjligt då screeningen av CV kommer att börja direkt Sista ansökningsdag är den 25 februari. Intervjuer med utvalda sökande är planerade att hållas i Sverige i mars.